1Lunch: Tak valt op tent met visser erin

© Weert de Gekste
* Politie Limburg maakt excuses aan 'homoseksueel'* Maastrichtse persfotograaf in cel * Stevig briesje waait over Limburg
Politie Limburg maakt excuses aan 'homoseksueel'
De politie-eenheid Limburg heeft zijn excuses aangeboden aan een man, die ten onrechte 'homoseksueel' is genoemd door een politiemedewerker. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie, in handen van 1Limburg. In politieverslagen over de man staat de passage: 'Deze man is homoseksueel.' Lees hier meer.
Onstuimig weer met zware windstoten
Het waait flink. Zo zijn er zware windstoten tot 80-90 km per uur. Doordat de bomen nog in het blad zitten is er kans op afbrekende takken. Dit meldt Meteo Limburg. Rijkswaterstaat meldt verder dat ophaalbruggen in Limburg en Brabant voorlopig niet worden opgehaald vanwege de sterke wind. In de middag zal de wind afnemen. Lees hier meer.
© iStock
Maastrichtse persfotograaf in cel
De Maastrichtse persfotograaf Chris Keulen heeft zondag twee uur in een politiecel gezeten omdat hij weigerde foto's van een vechtpartij af te geven. Keulen was voor NRC Handelsblad in de omgeving van Brunssum en Schinveld, samen met verslaggever Paul van der Steen. Ze waren bezig met een reportage over de geluidsoverlast door de Awacs-vliegtuigen en de bezwaren daartegen van bewoners. Lees hier meer.

Tak valt op tent, visser gewond

Wat een pech! In Weert is een tak gevallen op de tent van een visser. Dit gebeurde aan de Scheepsbouwkade in Weert. De visser is hierbij gewond geraakt. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, maar uiteindelijk werd deze afbesteld. Lees hier meer.
© iStock

Scholenfusie Citaverde

De scholen van Citaverde gaan misschien fuseren met de onderwijsinstelling Helicon in Noord-Brabant en Gelderland. De besturen onderzoeken samenwerking maar zeggen nu al dat een fusie waarschijnlijk de beste optie is. Lees hier meer.