1Lunch: Pinkpoppers komen van koude kermis thuis

* Automobilist zwaargewond na botsing tegen boom* Nog altijd niet zeker of Wout Poels start in de Tour* Theo Maassen zoekt 1000 Limburgse figuranten
Onstuimige weer leidt tot drukke avondspits
Het is even gedaan met de zomerwarmte. Vanaf vandaag trekt herfstachtig weer over de provincie. Volgens Meteo Limburg krijgen we mogelijk te maken met zware windstoten van 75 kilometer per uur en veel regen. De laatste pinkpopgasten die hadden besloten om vanochtend hun tent op te breken, kwamen letterlijk van een koude kermis thuis. Zij moesten met een brak hoofd hun natte tent opruimen. Lees hier meer.
Auto knalt tegen boom, bestuurder zwaargewond
In Egchel is vanochtend rond 07:15 uur een automobilist zwaargewond geraakt toen hij tegen een boom botste. Door nog onbekende oorzaak vloog het voertuig uit de bocht en belandde het tegen een boom. Het slachtoffer raakte hierbij bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Lees hier meer.
Tour nog onzeker voor Wout Poels door blessure
Het is nog altijd niet zeker of Wout Poels op tijd in vorm is om mee te kunnen doen aan de Tour de France. Sinds de Limburgse wielrenner half februari de Ruta del Sol reed, kampt hij namelijk met een knieblessure. Hierdoor zag hij de Amstel Gold Race, Parijs-Nice, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse pijl aan zich voorbij gaan. Lees hier meer.
Martin Garrix wil terug naar Pinkpop
De show van Kings of Leon betekende gisteravond het einde van de 48e editie van Pinkpop. De meest besproken artiest van dit jaar is zonder twijfel Justin Bieber. Pinkpopbaas Jan Smeets was niet te spreken over het optreden van het tieneridool. De 21-jarige DJ Martin Garrix, die het festival zaterdagavond afsloot na het voor velen zwaar teleurstellende optreden van Bieber, kreeg vooral lovende reacties. Hij wil dan ook graag weer terug naar Pinkpop. Lees hier meer.
Martin Garrix op Pinkpop, zaterdag 3 juni 2017 © ANP
1000 Limburgse figuranten gezocht
Droom jij ervan om in een film te spelen? Dan is dit je kans. Regisseur Theo Maassen zoekt maar liefst duizend figuranten uit onze provincie voor zijn eerste film Billy. De film gaat over een buikspreker en zijn pop. Vooral voor de opnames in het Parkstad Limburg Theater zijn veel figuranten nodig die als publiek in de zaal fungeren. Lees hier meer.