Werknemers installatiebedrijf Nilwik behouden baan

© iStock
De werknemers van installatiebedrijf Nilwik behouden hun baan. Het eerder failliet verklaarde bedrijf uit Voerendaal gaat een nieuwe start maken.
Het bedrijf wordt overgenomen door Installatiebedrijf Roderland in Kerkrade.

Uitbreiding

Het bedrijf uit Kerkrade heeft met curator Hans Kikken een overeenstemming bereikt om Nilwik, onder de vlag van Roderland, nieuw leven in te blazen. "Installatiebedrijf Roderland wendde zich tot mij, omdat het activa en personeel van Nilwik wilde overnemen ten behoeve van een uitbreiding van zijn activiteiten", aldus curator Kikken.
Groei
Roderland gaat zijn diensten aanzienlijk uitbreiden. Waar het bedrijf met name actief is op projecten in de utiliteit en industrie, richt Nilwik zich op de woningbouw en particuliere markt. Daarnaast is Nilwik gespecialiseerd in M&R, duurzaamheid en legionella preventie.

Hard gewerkt
Maikel Kempen, directeur van Roderland is blij met de overname. "De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt om Roderland weer op de kaart te zetten. Het toevoegen van de activiteiten van Nilwik past helemaal in onze groeistrategie."

Werknemers

Zes personeelsleden van Nilwik behouden volgens curator Kikken hun baan, dankzij de overname. "Voorwaarde van de overeenstemming was behoud van werkgelegenheid voor het grootste deel van het personeel." De klanten van het bedrijf zullen amper merken dat het bedrijf is overgenomen.

Schulden

Nilwik werd op verzoek van het Pensioenfonds Metaal en Techniek op 12 september failliet verklaard, omdat het bedrijf de afgelopen jaren flink verlies draaide. De curator laat weten dat Roderland de eventuele schulden van Nilwik niet overneemt. Hoe hoog deze schulden zijn, is nog niet bekend.