1Lunch: Volgeladen varkenstrailer verongelukt op N275

© Track '88
* Maastricht heeft eerste micro-operatie met robot* Onderwijskoepel onderzoekt werkdruk leraren* Jarenlange gevangenisstraf voor Limburgse jihadist
Maastricht heeft eerste micro-operatie met robot
Tien jaar lang is er aan gewerkt, maar de eerste micro-operatie door een robot is een feit. In Maastricht heeft de robot een vrouw geopereerd die na haar borstkanker last had van lymfe-oedeem. Nu dit succes is behaald, kan de robot in grotere oplage geproduceerd worden. Lees hier meer.
Jarenlange gevangenisstraf voor Limburgse jihadist
Mohammed G. uit Maastricht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Wegens zijn 'volhardende jihadistische ideeën' is in hoger beroep besloten om de 28-jarige Maastrichtenaar ook een proeftijd van vijf jaar op te leggen. Ook krijgt de man een enkelband. Lees hier meer.
© iStock
Onderwijskoepel onderzoekt werkdruk leraren
Leraren in het basisonderwijs klagen over een laag salaris en een te hoge werkdruk. Reden voor de Zuid-Limburgse onderwijskoepel Movare om een onderzoek in te stellen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op de scholen die bij Movare zijn aangesloten, maar andere koepels steunen het initiatief. Lees hier meer.
Volgeladen varkenstrailer verongelukt op N275
Het was een raar aanzicht vanmorgen op de N275. Waar normaal auto's rijden, lopen deze ochtend varkens schreeuwend over de weg. De trailer waar zij in zaten kantelde waarna de beesten probeerden te ontsnappen. Daardoor is de weg in beide richtingen lange tijd afgesloten geweest. Lees hier meer.
'Degradatie is de redding voor Roda JC'
Het zou voor Roda JC goed zijn wanneer de club degradeert. Dat denkt Ronald Waterreus, oud-keeper en analist. Hij is geschrokken van de jarenlange wanorde binnen de club en denkt dat de Kerkradenaren hun imago volledig opnieuw moeten opbouwen. Lees hier meer.