Limburg lobbyt voor Wereld Ruiterspelen

© iStock
Een delegatie van mensen uit de hippische wereld, het onderwijs en de overheid is naar Amerika afgereisd om de Wereld Ruiterspelen in 2022 naar Limburg te halen. En dan specifiek naar De Peelbergen, in Kronenberg.
De Limburgse afgevaardigden zullen in the States de faciliteiten die in Limburg worden aangeboden aan ruiters onder de aandacht brengen.

Op naar Tryon
Een delegatie van vijftien mensen is onderweg naar Tryon, waar op dit moment het wereldkampioenschap plaats vindt. De Nederlandse springruiters, onder leiding van Rob Ehrens, proberen daar de komende dagen een medaille in de wacht te slepen.

Rondsnuffelen
De Limburgse missie wil in Tryon aan den lijve ondervinden wat er komt kijken bij het organiseren van een groot, wereldwijd paardensportevenement. Daarnaast worden er volgens voorzitter Jan Janssen van Limburg Paardensport ook internationale gasten uitgenodigd, om te laten zien wat Limburg te bieden heeft voor ruiters.

Euregionale samenwerking
"Naast Peelbergen, waar we heel veel faciliteiten hebben, zijn er ook mogelijkheden in Lanaken en Aken. Wellicht kunnen we dan ook samenwerken om een groot evenement van de grond te krijgen. Ook willen we Maastricht-Aachen Airport als luchthaven en als luchtbrug voor de paarden positioneren." De delegatie blijft tot en met zondag in Amerika.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!