Gedeputeerde: 'Geen windmolens zonder draagvlak'

Gedeputeerde Bob Ruers. © Ruud van Broekhoven
De kans is groot dat er geen windmolens in het Venlose stadsdeel Blerick en de Boekend komen, wanneer er vanuit bewoners geen draagvlak is.
Dat zegt de nieuwe gedeputeerde Bob Ruers. Zijn voorganger, Daan Prevoo, vertrok twee maanden geleden omdat hij het windmolenplan wilde doordrukken. Ruers wil nu eerst van de bewoners horen wat hun bezwaren zijn.Andere locaties

Volgens de Venlose SP fractievoorzitter Ton Heerschop zijn de bewoners niet tegen alle windmolens. "Vier molens staan gepland op de Heierhoeve. Er moeten goede afspraken worden gemaakt met de bewoners, maar de andere windmolens moeten een lokatie krijgen in andere delen van de provincie."

Duits alternatief

Gedeputeerde Ruers zelf ziet ook kansen op andere locaties. Zo is er plek in de gemeente Horst aan de Maas of langs de Duitse grens. Ruers noemt het voorbeeld in Sittard, waar een hele rij Duitse windmolens staat op de landsgrens. Dat zou volgens hem ook een alternatief kunnen zijn.

Nog deze maand bezoekt de gedeputeerde Venlo. Hij gaat dan met bewoners om de tafel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!