57 mille statiegeld en 6000 kilometer voor eenzame ouderen

© iStock
Een inzamelingsactie voor eenzame ouderen heeft in Zuid-Limburg ruim 57.000 euro opgebracht.
Het geld is opgehaald met het inzamelen van lege flessen in 22 verschillende winkels van Albert Heijn. Bijna zesduizend kilometer reed Roermondenaar Will Selen de afgelopen twee jaar om de emballagebonnetjes te verzamelen.

Speciale box

Mensen die hun flessen inleverden, konden het bonnetje in een speciale box stoppen. De opbrengst daarvan wordt geschonken aan het Nationaal Ouderenfonds. “Het is een ontzettend mooi bedrag geworden, waarvoor wij de klanten van de supermarkt erg dankbaar zijn,” zegt Corina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds. "Van dit bedrag kunnen wij veel mooie uitjes organiseren voor ouderen die het moeilijk hebben."

Uitstapjes

Het geld wordt gebruikt voor uitstapjes voor een grote groep eenzame ouderen. Volgens het ouderenfonds zijn er in Nederland zo'n 1 miljoen eenzame ouderen. Om ze uit hun isolement te halen, krijgen deze mensen bijvoorbeeld een dagje naar het strand aangeboden.
Audio: Reportage inzameling ouderenfonds - 7 april 2017
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!