'Scareclowns' Toverland krijgen begeleiding

© Istock
Attractiepark Toverland zet extra begeleiders in om de enge clowns in het park hun werk te kunnen laten doen.
De zogenaamde 'scareclowns' jagen de bezoekers de stuipen op het lijf, waardoor mensen als schrikreactie rake klappen zouden kunnen uitdelen.

Kopstoot

In een interview met website Vice laat een horrorclown van het pretpark weten dat hij weleens een kopstoot van een bezoeker heeft gekregen nadat hij haar liet schrikken. Ook zijn collega's zijn regelmatig de klos, terwijl zij gewoon hun werk doen.

Lastige jongeren

Naast de agressieve schrikreacties, hebben de clowns ook last van groepen jongeren die de clowns bewust proberen te schoppen of te slaan. Een vlogger legde dit vast op beeld. Volgens de clown is het zonde dat dit gebeurt en haalt het de magie van het park weg.

Begeleiding

?Toverland heeft besloten dat de clowns dit jaar beveiligd worden door mensen van het 'sfeerbeheer'-team. Per vijf clowns loopt er een medewerker mee die hen continu in de gaten houdt. Toverland stelt dat haar karakters altijd door een medewerker worden begeleid. Volgens het attractiepark heeft er één incident plaatsgevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!