Veel uitvallers op derde Vierdaagsedag

De derde dag van de Vierdaagse in Nijmegen heeft donderdag opvallend veel uitvallers opgeleverd.
De hitte en de heuvels in Groesbeek zijn 1225 wandelaars te veel geworden, aldus de organisatie. Andere jaren schommelde het aantal uitvallers op de derde wandeldag tussen de 900 en 1000 lopers.

Vrolijk verder
Veel lopers vonden het donderdag warmer dan op de eerste twee wandeldagen. Er golden echter geen speciale hittemaatregelen. Enkele Limburgers begonnen donderdagmorgen vrolijk aan de derde warme dag.
Geen wind
Vrijdag wordt volgens de meteorologische dienst van de Vierdaagse ook een warme dag zonder wind en met een temperatuur van rond de 30 graden Celsius. Op de Sint Annastraat in Nijmegen, waar elk jaar de feestelijke intocht van het Vierdaagse-legioen plaatsheeft, wordt het door de drukte en de bebouwing nog enkele graden warmer. Bezoekers van de intocht krijgen het advies vooral bescherming tegen de zon mee te nemen en, net als de lopers, veel en vaak te drinken.

Laatste wandeldag
41.304 lopers beginnen vrijdag aan de laatste wandeldag. Ze lopen naar het Brabantse Cuijk. Via een speciaal voor de Vierdaagse aangelegde pontonbrug over de Maas keert het legioen terug naar Gelderland om aan de intocht te beginnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!