Ruim 6 miljoen voor arbeidsmarktgerichte projecten

© iStock
Twee projecten die het onderwijs beter moeten laten aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt krijgen samen 6,2 miljoen euro subsidie.
Ruim twee derde van dat bedrag komt uit het regionaal investeringsfonds MBO (Middelbaar Beroeps Onderwijs) van het Ministerie van Onderwijs. De rest van het bedrag, zo'n 1,8 miljoen euro, is afkomstig van de provincie.

Kwetsbare jongeren
Eén project richt zich op het vergroten van de kans op werk voor onder andere kwetsbare jongeren, mensen met een uitkering en mensen waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Alle 21 Zuid-Limburgse onderwijsinstellingen doen er aan mee, in samenwerking met het bedrijfsleven. Het project met de naam VOORdeel & VERVOLG loopt vier jaar. Het is de bedoeling dat er in totaal 3200 personen aan gaan meedoen.

Aangepaste aanvraag
In mei wees het ministerie de subsidie-aanvraag nog af omdat die onvoldoende onderbouwd was. Maar een aangepaste aanvraag is nu wel goedgekeurd. Het tweede project dat subsidie krijgt, is bedoeld om jongeren op te leiden tot bouwvakker en mensen die al bouwvakker zijn, bij te scholen. Dat gebeurt in een zogeheten MBO Centrum voor Innovatief Vakmanschap.
Ook bij dit project werken onderwijs en bedrijfsleven samen.