Tuincentrum mag toch carnavalskleding verkopen

© Archiefbeeld: iStock
Tuincentrum Leurs in Venlo mag voorlopig doorgaan met de verkoop van carnavalskleding.
Dat is het gevolg van een uitspraak van de rechtbank in Roermond. Die oordeelde donderdag dat het handhavingsbesluit van de gemeente Venlo geschorst wordt. Dit gebeurt tot zes weken nadat de gemeente de bezwaren tegen het handhavingsbesluit heeft behandeld.

Maatregelen

Zowel Tuincentrum Leurs als tegenpartijen Paul Geerlings (Venlo), Timmermans Carnavalsartikelen (Horst en Roermond) en Geer van der Veer (Venlo) zijn het niet eens met het de maatregelen die Venlo begin deze maand trof.

Ontruimen

Tuincentrum Leurs kreeg anderhalve week de tijd de carnavalsafdeling te ontruimen. Als dit niet gebeurde, zou het bedrijf voor elke week dat het in overtreding zou zijn een bedrag van 2000 euro moeten betalen. Dit tot een maximum van 50.000 euro. Op verzoek van de rechtbank in Roermond voerde Venlo dit nog niet uit.

Niet de bedoeling

Venlo kwam in actie omdat het bestemmingsplan niet toestaat dat Leurs carnavalskleding verkoopt. Dit werd aangekaart door de drie ondernemers die ook carnavalskleding verkopen. Tijdens de rechtszaak, afgelopen maandag, zei Venlo echter dat het eigenlijk niet de bedoeling was de verkoop bij de Leurs te verbieden. Volgens een juridisch adviseur van de gemeente kwam "de bedoeling van het gemeentebestuur uiteindelijk niet in het bestemmingsplan terecht."
Dit gewijzigde standpunt van Venlo is voor de rechtbank in Roermond aanleiding het handhavingsbesluit te schorsen tot is besloten over de bezwaren van alle partijen.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.