1Lunch: Flinke wapenvondst bij politie-inval

© Politie
* Roda-trainer Anastasiou is radeloos* Drie Limburgers op terrorismelijst* Politie vindt wapens in huis van drugsdealer
Wapenvondst bij huiszoeking
In de woning van een drugsdealer in Maastricht heeft de politie gisteravond wapens gevonden. Het gaat om een stroomstootwapen, een gasdrukpistool en een revolver. Voorafgaand aan de huiszoeking waren agenten getuige van een drugsdeal waarbij de koper voor 250 euro aan cocaïne bleek te hebben gekocht. Zowel de koper als de dealer zijn in de boeien geslagen. Lees hier meer.
Limburgers op terrorismelijst
In totaal zijn er drie Limburgers toegevoegd aan de nationale lijst met terreurverdachten. Het gaat om de vrouwen Krista van T. (29) uit Venlo, Loes F. (25) uit Geleen en de man Salah H. (29) uit Roermond. Om ervoor te zorgen dat ze hun geld niet gebruiken voor terroristische doeleinden, worden hun bankrekeningen bevroren. Lees hier meer.
Nationale terrorismelijst © ANP
Limburg raakt kwart van cafés kwijt
Het lijkt erop dat Limburgers steeds minder naar de kroeg gaan en steeds vaker een restaurant bezoeken. In onze provincie hebben de afgelopen tien jaar namelijk bijna een kwart van de cafés hun deur gesloten. Tegenover deze daling van het aantal kroegen staat een ongeveer even grote stijging van het aantal restaurants. Lees hier meer.
Anastasiou is radeloos
Yannis Anastasiou, de coach van het geplaagde Roda JC, weet ook niet meer hoe hij Roda uit de sportieve crisis kan helpen. Hij deed deze uitspraak naar aanleiding van de nederlaag tegen ADO Den Haag afgelopen zondag, waar Roda met 4-1 een pak op de broek kreeg. "Ik zal in ieder geval tot de laatste minuut blijven knokken voor Roda JC", zegt de Griek. Lees hier meer.
© Jack Kochanowski
'Huisdieren verplicht chippen'
Bij de dierenbescherming in Born komen jaarlijks zo’n 400 honden en ruim 1600 katten binnen. Als deze dieren niet zijn uitgerust met een chip, wordt het terugvinden bijna onmogelijk en eindigen deze dieren vaak in het asiel. Aan de hand van een identificatie-chip kun je je weggelopen hond of kat makkelijk terugvinden. De Dierenbescherming Limburg wil dan ook dat alle huisdieren verplicht worden gechipt. Lees hier meer.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.