Politieonderzoek naar verdrinking 16-jarige nog niet afgerond

© Marita Kriekels (L1)
Het politieonderzoek naar de verdrinking van de 16-jarige jongen in een zwembad in Blerick maandag is nog niet afgerond.
Dit laat de politie weten.

Camera’s in het zwembad

In verband met de zorgvuldigheid van het onderzoek heeft de politie meer tijd nodig om getuigen te horen en filmbeelden van camera's in het zwembad nader te bekijken, dit om alle feiten en omstandigheden goed in kaart te brengen.

Buitenbad Groot Venlo

De 16-jarige verdronk maandagmiddag in het Buitenbad Groot Venlo. Volgens een badmeester, die op dat moment zelf aan het zwemmen was, is de jongen niet lang onder water geweest. "Ik was er als badgast en wilde nog één keer het water induiken om daarna lekker naar huis te gaan. Toen ik vlakbij het bad kwam, was er tumult. Ik zag de jongen onder water liggen, dook het water in en heb hem naar de kant gebracht," aldus badmeester René Tomlow.
Strafrechtelijk onderzoek
Op dit moment kan er dus nog niets worden gezegd over het al dan niet instellen van een strafrechtelijk onderzoek. In de loop van de volgende dagen hopen politie en justitie hier meer duidelijkheid over te geven.