Brandweer begonnen met ruimen hooi in grot

© L1
De brandweer is om 11.45 uur begonnen met het ruimen en blussen van het hooi en stro in de grot van de Cannerberg. Tientallen brandweerlieden worden bij de actie ingezet.
Voordat er mensen de grot ingaan wordt eerst met grote ventilatoren de rook uit de gangen geblazen. Dat levert in de omgeving waarschijnlijk rookoverlast op.

Loszittende brokstukken

Een geoloog en een mergeldeskundige gaan de gangen in de Cannerberg eerst controleren op loszittende brokstukken, voordat het hooi en stro vandaag naar buiten wordt gereden met een grijper.

Veilig

De twee experts gaan samen met drie brandweermensen en de grijper naar binnen, en controleren elke keer vier meter van de gang. Als dat deel van de gang veilig is, en er geen brokstukken los zitten, is het volgende deel aan de beurt. Het hooi en stro wordt in de grot uit elkaar getrokken en beetje bij beetje met schuim geblust. Als de grijper het naar buiten heeft gebracht, wordt het meteen beneveld. Daarna wordt het hooi en de stro een eindje verderop getransporteerd, en daar wordt het nogmaals geblust.