Warm lenteweer op komst, komend weekend ruim 20 graden

© iStock
Dit Paasweekend is het nog behoorlijk behelpen, maar in de loop van de week wordt het weer steeds beter. Komend weekend kunnen we genieten van de eerste warme dagen van het jaar.
Dinsdag en woensdag krijgt Limburg alvast een voorproefje op dit heerlijke lenteweer. Er trekken volgens Meteo Limburg nog wel enkele buien over de provincie, maar tijdens opklaringen lopen de temperaturen op tot zo'n 17 à 18 graden.

Warm lenteweer

Na het dipje op donderdag, met maxima van 13 graden en kans op hagel, breekt de zon aan het eind van de week echt door. Meteo Limburg verwacht dat het vrijdag en in het weekend droog, zonnig en warm wordt. Vrijdag komen de maxima uit op (ruim) 15 graden. In het weekend wordt het zeer waarschijnlijk warm lenteweer, met temperaturen van zo'n 21 tot 23 graden.

Volg de uitgebreide weersvooruitzichten op 1limburg.nl/weer

Normaal gesproken blijft de temperatuur rond deze tijd op zo'n 13 graden steken. Toch is het niet ongebruikelijk dat de eerste warme dag van het jaar in de eerste week van april valt.

Grote verschillen

Het verschil met het Paasweekend is wel opmerkelijk. Zondag beleefde Limburg de koudste Paaszondag sinds 2013, met maxima van zo'n 8 graden. Een week later wordt het bijna 15 graden warmer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!