School in Horn krijgt plaquette van Apple

Onthulling van de plaquette, met rechts gedeputeerde Teunissen. © St. Ursula
D66-gedeputeerde Hans Teunissen van Onderwijs heeft op scholengemeenschap Sint Ursula in Horn een speciale Apple-plaquette onthuld.
Het gaat om de Apple Distinguished School-plaquette. Die gaat naar scholen die zich sterk bezig houden met de toepassing van technologie in het onderwijs. Daarbij gaat het met name om het werken met de iPad.

Drie in Nederland

Wereldwijd zijn er 400 scholen met een dergelijk predikaat. Drie daarvan liggen in Nederland. Behalve in Horn zijn die gevestigd in Maarssen en Haarlem. Gedeputeerde Teunissen deed de onthulling van de plaquette samen met de wethouders van onderwijs van Leudal en Maasgouw.

Uitstraling

De school spreekt van een unieke prestatie met een positieve uitstraling voor Limburg. Gedeputeerde Teunissen noemt het mooi om te zien dat Sint Ursula goed op weg is om zijn leerlingen voor te bereiden op de toekomst. "Kinderen worden in de toekomst misschien geen heftruckchauffeur meer maar drone-piloot en gaan naar hun werk in zelfrijdende bussen", aldus de gedeputeerde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!