Brassband Willebroek wereldkampioen in brassbands

© Falco Cremers
De Belgische brassband Willebroek is zondag in de Rodahal wereldkampioen geworden in de kampioensdivisie voor brassbands.
Het orkest van dirigent Frans Violet haalde 97,5 punten. Willebroek was twee keer eerder vice-wereldkampioen, het laatst in 2005.

Hoogste punten

Brassband Willebroek kreeg voor het verplichte werk 97 punten. Het keuzeonderdeel leverde maar liefst 98 punten op. Dirigent Frans Violet was van 2002 tot 2007 dirigent van Brass Band Limburg.

Keuzeprogramma

Zondag traden de tien brassbands aan voor hun keuzeprogramma. Zaterdagavond hadden de orkesten het verplichte werk al uitgevoerd. Drie Nederlandse bands maakten deel uit van de wedstrijd, maar zij kwamen niet in aanmerking voor een podiumplaats. De Carlton Main Frickley Colliery Band en de National Band of New Zealand eindigden met 95 punten op een gedeelde tweede plaats.

Brass Band Merum

In de eerste divisie brassband speelde Brass Band Merum (Roermond). Het orkest onder leiding van Theo Wolters haalde zaterdag 84 punten: 83 punten voor het verplichte onderdeel, 85 punten voor het keuzeprogramma.
Het wereldkampioenschap is onderdeel van het WMC 2017. Het WMC duurt nog tot zondag 30 juli en is te volgen op L1.nl/WMC.