Limburger zoekt bij sekswebshop vooral naar nepvagina

© Istock
Als het om seksspeeltjes gaat, wordt in Limburg op internet vooral gezocht naar fleshlights.
Dat is tenminste de conclusie die couponnetjeswebsite Kortingscode.nl trekt uit een onderzoek in hun eigen internetstatistieken.

Mannenspeeltje

Limburg is de enige provincie waar het masturbatiespeeltje voor mannen bovenaan de zoekstatistieken staat. Voor wie het niet weet: zoals een dildo is bedoeld om plezier te geven bij het inbrengen, is een fleshlight een attribuut dat plezier geeft als je er zelf iets inbrengt.

Je zou er dus de conclusie uit trekken dat het vooral mannen zijn die in deze provincie shoppen naar seksspeeltjes. Al kan het natuurlijk ook dat er in steenkolen-Engels wordt gezocht naar een zaklamp.

Verschil
Volgens het onderzoek verschillen de voorkeuren per provincie. In Drenthe en Utrecht wordt vooral gezocht naar opblaaspoppen, terwijl in Zuid-Holland, Brabant en Gelderland de handboeien het populairst zijn. Landelijk gezien zijn het de traditionele dildo's en vibrators waar het meest naar wordt gezocht.

Flevoland stijf bovenaan

De onderzoekers keken ook naar in welke provincie het meest op het internet werd gezocht naar slaapkamerspeelgoed. Flevoland steekt er wat dat betreft met kop en schouders bovenuit. Daar zoekt meer dan 85 procent van de gebruikers van de kortingsbonnetjeswebsite naar hulpmiddelen voor in bed. In Limburg is dat 70 procent.

Leeftijden

Die webshops worden vooral bezocht door mensen van 25 tot 34 jaar oud, gevolgd door de jongvolwassenen tussen de 18 en 24. Mensen van boven de 45 gaan volgens het onderzoek voor hun speeltjes liever naar een ouderwetse seksshop waar ze de spullen eerst zelf kunnen inspecteren en wellicht nog wat advies kunnen krijgen van de verkoper.