'Limburgers tolerant als buitenlandse arbeiders inburgeren'

© Google Streetview
"Als buitenlandse arbeidskrachten inburgeren dan hebben de Limburgers geen problemen met de werknemers. Maar door het huisvestingsprobleem stellen ze dat inburgeren uit."
Dat stelt Karolina Swoboda, operationeel-directeur van uitzendbureau OTTO Work Force, in het programma AvondGasten. "Ze wachten met inburgeren totdat zij een woning krijgen en besluiten hier te blijven."

Tolerantie

?Swoboda reageert hiermee op het pleidooi van gedeputeerde Daan Prevoo. Volgens hem zijn Limburgers steeds minder tolerant. Ze staan te weinig open voor buitenlandse arbeidskrachten en vluchtelingen die hier een status hebben.

Brandbrief

Het uitzendbureau heeft daarom onlangs een brandbrief naar de gemeenten gestuurd om het tekort aan goede huisvesting voor buitenlandse werknemers aan te pakken. In de brief worden ook oplossingen aangedragen zoals studentenwoningen of vakantiechalets inzetten voor de werknemers.
Bekijk de hele uitzending van AvondGasten op L1.nl/AvondGasten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!