Intern onderzoek VVD naar Mark Verheijen

© L1
De commissie integriteit van de VVD gaat onderzoek doen naar het declaratiegedrag van Tweede Kamerlid Mark Verheijen.
Het gaat om zijn onkostenopgaven tijdens zijn vorige functie als gedeputeerde van Limburg. Het onderzoek gebeurt op verzoek van Verheijen zelf, zegt de VVD.

Oordeel

De commissie gaat kijken naar "de feiten, de ernst en de verwijtbaarheid en daar een oordeel over vellen." Volgens VVD-voorzitter Henry Keizer is "het heel verstandig om de feiten te laten toetsen aan de hiervoor geldende regels en de commissie hier een oordeel over te laten vellen''.

Non-actief

De Friese VVD-afdeling Menameradiel heeft het hoofdbestuur van de partij in een brief gevraagd om Verheijen per direct op non-actief te zetten. De afdeling vindt dat de VVD-top te laconiek' op de kwestie heeft gereageerd en vreest dat de zaak de partij heel veel stemmen gaat kosten. "Wij zijn klaar met de affaires", zegt de afdeling.

* Lees de brief van de VVD-Menameradiel hier.

Boze mails

Volgens een woordvoerder van de VVD zijn bij de Tweede Kamerfractie tot dusver zestien boze mails binnengekomen over de zaak-Verheijen. In het recente verleden zijn verschillende VVD-politici in opspraak gekomen. Daarna zijn de integriteitsregels aangescherpt.

Ten onrechte

Venlonaar Verheijen kwam deze week in opspraak doordat hij als gedeputeerde van de provincie Limburg ten onrechte kosten heeft gedeclareerd. Verheijen gaf toe dat hij fout zat en beloofde het geld terug te storten. Premier Rutte en fractievoorzitter Zijlstra namen het voor Verheijen op.

Rutte herhaalde vrijdag dat hij de zaak opgeblazen vindt. Ook VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) zei na de ministerraad nog achter Verheijen te staan.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!