Gemaskerde man met kapmes gaat helemaal los op kruisbeeld

De vernielingen aan het kruisbeeld zijn duidelijk te zien. © Foto's: 1Limburg
Een volledig in het zwart geklede man heeft zondagochtend in alle vroegte een houten wegkruis in Roermond zwaar beschadigd.
Rond 4:00 uur in de ochtend werden omwonenden wakker door lawaai op straat. Ze zagen hoe de man met iets wat op een kapmes leek, helemaal los ging op het kruisbeeld in een plantsoentje aan de Broekhin-Zuid.

Politie

Nadat de man de vernieling had gepleegd, ging hij er rennend vandoor, de Brededwarsstraat in. De gewaarschuwde politie was binnen een paar minuten ter plekke, maar kon de dader niet meer achterhalen. Omwonenden die het zagen gebeuren, laten weten dat de man niet alleen helemaal in zwart was gekleed, maar ook zwarte sjaal voor zijn gezicht droeg om onherkenbaar te blijven. Ze beschrijven hem als een atletische twintiger.

Frans Cox

Het beeld, van de hand van de in 1997 overleden Roermondse kunstenaar Frans Cox, liep grote schade op. Delen van de Jezusfiguur zijn helemaal weggekapt. Niet duidelijk is wie de eigenaar is van het vernielde wegkruis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!