Verdachten roversbende Venlo blijven vast zitten

Ook bij de overval in Venlo werd er een busje gebruikt. Dit werd later uitgebrand teruggevonden. © Thomas Kusters/L1
De zes verdachten die onder meer verantwoordelijk worden gehouden van één gewelddadige beroving in Venlo, blijven achter slot en grendel.
Dat heeft de rechter woensdag beslist tijdens een regiezitting.

Ziekte

De advocaat van bankmol Lorenzo J. had om schorsing van voorlopige hechtenis gevraagd. Dit omdat zijn cliënt volgens de raadsman een erfelijke ziekte heeft. De man was tipgever van de roversbende die onder meer toesloeg bij de Rabobank in Venlo.

Gewelddadig?

De bende sloeg op 19 juli toe in Venlo, waar een 63-jarige Duitser net een groot geldbedrag had afgehaald. Dat was de laatste geslaagde overval van de bende. Op 28 juli werd de groep opgepakt, na een door de politie verijdelde overval bij de Rabobank in Zundert.

Straf

Ook de raadsmannen van de andere verdachten hebben de rechter verzocht om de voorlopige hechtenis te schorsen. De arrestatie verliep volgens het zestal op gewelddadige wijze. Verdachte Louis C. (41) zou in zijn arm geraakt door een politiekogel, een andere verdachte raakte gewond aan zijn arm. Omdat ze destijds niet direct de hulp kregen die ze nodig hadden, vinden ze dat ze al genoeg zijn gestraft.

Recidive

De rechter is hier niet in mee gegaan en heeft besloten om de voorlopige hechtenis van de verachten niet te schorsen. Dit omdat er bij een aantal verdachten sprake is van recidivegevaar.
Het is nog niet duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt.