Vuurbal aan Landgraafse hemel tijdens Foo Fighters

Foto ter illustratie. © iStock
Tijdens het optreden van Foo Fighters op Pinkpop verscheen zaterdagavond ineens een vuurbal aan de hemel.
De meteoor flitste voorbij tijdens de drumsolo aan het einde van het nummer Monkey Wrench. Verschillende festivalbezoekers legden het kosmisch fenomeen vast.
Een filmpje verscheen op videosite Dumpert. , een ander werd door Vera Eggen doorgestuurd aan 1Limburg.

Verschijning

Volgens RTL Nieuws kwamen vanuit het hele land meldingen binnen van mensen die de vuurbal hebben gezien. Op de website International Meteor Organization kwamen 71 meldingen binnen. De meeste kwamen vanuit Nederland, maar ook in België en Duitsland werd de verschijning waargenomen.

Gruisdeeltjes

Sterrenkundige Sebastiaan de Vet zegt bij RTL dat het inderdaad om een vuurbol gaat. "We zien wel vaker kleine gruisdeeltjs uit de ruimte in onze dampkring, die noemen we vallende sterren of meteoren. Soms zijn die brokstukjes groter, enkele centimeters of tientallen centimeters."

Kosmisch vuurwerk

Het is niet de eerste keer dat Pinkpopbezoekers worden getrakteerd op kosmisch vuurwerk. Tijdens het optreden van Simple Minds op Pinkpop Classic in 2009 viel er ook een meteoor te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!