1Lunch: Dat is pech, stroom weg

* Gevaarlijke man ontsnapt uit kliniek bij Gennep * MVV wil relschoppers play-off-wedstrijd straffen* Geen nieuwe outfit voor daders snelkraak Roermond
Dat is pech, stroom weg
Een kapotte stroomkabel heeft vanmorgen bij zo’n 2000 aansluitingen een stroomstoring veroorzaakt. Een groot deel van Sittard, Guttecoven, Einighausen en een deel van Geleen zaten anderhalf tot tweeënhalf uur zonder stroom. Eén persoon kwam tijdens de storing vast te zitten in een lift en moest door de brandweer worden bevrijd. Lees hier meer.
Gevaarlijke man ontsnapt uit kliniek bij Gennep
Uit een kliniek in Bedburg-Hau, op ongeveer tien kilometer over de grens bij Gennep, is gisteravond een gevaarlijke gevangene ontsnapt. De 35-jarige Krischan Fischer viel twee personeelsleden aan en wist vervolgens te ontsnappen door over een vier meter hoge muur te klimmen. Lees hier meer.
© Bing Maps/Kreispolizeibehörde Kleve
MVV wil relschoppers play-off-wedstrijd straffen
Tijdens de eerste play-off-wedstrijd tussen MVV en Roda JC hebben supporters van beide clubs zich in de rust ernstig misdragen. Zo werd onder meer met voorwerpen gegooid, waaronder stokken. Voorzitter Bert Kersten wil met Roda JC samenwerken om de relschoppers van gisteravond aan te pakken. Lees hier meer.
Geen nieuwe outfit voor daders snelkraak Roermond
Twee jongens uit Utrecht zijn vannacht niet geslaagd voor een nieuwe outfit. Nadat zij met mokers de ruit van de Roermondse kledingwinkel Gentz aan de Hamstraat in hadden geslagen, 67 kledingstukken meenamen en er op een scooter vandoor gingen, sloegen getuigen alarm. De politie heeft de twee nachtshoppers opgepakt, maar is nog op zoek naar twee andere mannen. Lees hier meer
© Fer Traugott
Actiegroep Chemelotwatch stopt
Door nieuwe bedreigingen aan medewerkers van Chemelotwatch, heeft de actiegroep besloten ermee te stoppen. Dit heeft de groep vanmorgen via Facebook laten weten. Lees hier meer.