'Alle huisdieren verplicht chippen'

© iStock
Alle huisdieren moeten verplicht worden gechipt. Dat zegt de Dierenbescherming Limburg.
Ook moeten alle dieren die naar buiten gaan onvruchtbaar worden gemaakt. De organisatie komt met deze oproep tijdens de Wereld Zwerfdierendag dinsdag. De dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor alle zwerfdieren.

Aantal zwerfkatten stijgt

Bij de dierenbescherming in Born komen jaarlijks zo'n 400 zwerfhonden binnen. Het aantal zwerfkatten stijgt. Zo kwamen er in 2015 zo'n 1400 en in 2016 ruim 1600 katten binnen. De meeste dieren komen nooit meer terug bij hun baasje. Een kwart van alle honden gaat weer terug naar de eigenaar en 'slechts' 10 procent van alle katten gaat weer terug naar de eigenaar.

Goed nadenken

Saskia Thijssen van de Dierenbescherming roept op om goed na te denken over het nemen van een huisdier. "Mensen moeten zich afvragen of ze het echt willen", zegt ze. Het komt vaak voor dat mensen een huisdier niet meer kunnen betalen, dat ze het huisdier simpelweg zat zijn of dat het diertje niet meer past bij de veranderende gezinssituatie.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!