Kledingbank Limburg bestaat 10 jaar

Kledingbank Limburg in Maasbracht.
Met een symposium en een open dag staat de Kledingbank Limburg woensdag stil bij het tienjarig bestaan.
De Kledingbank Limburg werd tien jaar geleden opgericht om mensen in financiële nood aan kleding te helpen. Volgens de Kledingbank is die nood er nu nog altijd. Sterker nog: de Kledingbank helpt ieder jaar meer mensen.

9000 mensen

"We hebben afgelopen jaar bijna negenduizend mensen gekleed", vertelt Theo Bongers van de Kledingbank Limburg. "Het wordt steeds een grotere groep. Ons doel is bereikt als we er niet meer hoeven te zijn. Maar dat is toekomstmuziek, ben ik bang."

Speciale gelegenheden

De kleding wordt in een groot bedrijfsgebouw in Maasbracht verzameld en uitgesorteerd. Minima kunnen daar twee keer per jaar kleding op komen halen. En de klanten kunnen ook langskomen bij speciale gelegenheden.
"We kunnen bij wijze van spreke een complete bruiloft verzorgen. En we hebben ook galakleding voor de jeugd die het nodig heeft bij een feest op school."

Op locatie

Regelmatig is de Kledingbank ook 'op locatie' te vinden in diverse gemeenten. De Kledingbank Limburg draait grotendeels op tientallen vrijwilligers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!