Hennep met straatwaarde van 50.000 euro in maisveld

© LLTB
In een maisveld in Zuid-Limburg is maandag een groot aantal hennepplanten gevonden. Volgens de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) gaat het om een vondst met een straatwaarde van 50.000 euro.
Dat meldt de LLTB. Waar het maisveld met hennepplanten is gevonden, wordt niet bekendgemaakt. De planten zijn vernietigd.

Nieuwe methode

Volgens de LLTB is het de eerste grote vondst van dit jaar. Opvallend daarbij was hoe de plantjes over het veld stonden verspreid. Vroeger ging het om grote oppervlaktes met hennepplanten. Nu stond er slechts één plantje om de zoveel meter.
Saillant detail: vlak voor de planten werden ontdekt, had iemand ze nog water gegeven.

Lees ook: Limburgse boeren zetten drones in tegen wiet

Opsoren

Volgens LLTB-voorzitter Léon Faassen is deze nieuwe kweekmethode niet erg succesvol. "Wij staan qua opsporingsmethoden natuurlijk ook niet stil", zegt hij.

Hennepvrij

Het streven van de LLTB is om alle Limburgse maisvelden hennepvrij te maken. "We adviseren leden zelf een extra rondje door hun maïspercelen te lopen en wij ondersteunen uiteraard vanuit de lucht met drones, nu de politie heeft aangegeven dit jaar geen controles per helikopter uit te voeren", zegt Faassen.