1Lunch: dubieuze natuurgenezer weer aan de slag

© iStock
* Een megaoperatie, maar de Noorderbrug in Maastricht staat op z’n plek* Limburgs tintje bij Nederlands succes Wereldspelen voor kleine mensen* Door blauwalg is zwemmen in Maastricht er even niet bij
Na vertraging is het zover: het inschuiven van de Noorderbrug is gelukt
Een hoog staaltje techniek in Maastricht. Het inschuiven van het nieuwe brugdeel in de Noorderbrug in Maastricht is klaar. Dinsdagochtend was de klus, zij het met enige vertraging, geklaard. Aanvankelijk was erop gerekend dat de klus maandagmiddag gereed zou zijn, maar dat lukte niet, omdat het inschuiven langzamer ging dan verwacht. Lees hier meer.

Ophef rond omstreden natuurgenezer Klaus Ross

Opvallend nieuws uit Duitsland. Ondanks dat er een rechtszaak tegen hem loopt vanwege drie overleden patiënten, mag de omstreden natuurgenezer Klaus Ross toch weer behandelen. Het ministerie van Volksgezondheid ziet Ross nog steeds als een gevaar, maar reageert daar nauwelijks op. Dat meldt het Duitse nieuwsblad Stern op haar website. Lees hier meer.
Door kans op blauwalg is zwemmen bij Fun Valley er even niet bij
Dit is wel een beetje balen, net nu er een mooie week aan zit te komen. Bij Fun Valley in Maastricht is blauwalg in het zwemwater geconstateerd. Het recreatiepark waarschuwt mensen via een bericht op hun Facebookpagina. Vanwege de blauwalg is er tijdelijk een negatief zwemadvies bij de Cuba Beachbar. Ook is er bij Kids Valley een waarschuwing geplaatst vanwege de kans op blauwalg. Lees hier meer.
© iStock
Met maar liefst 22 medailles komt Nederlandse ploeg terug
Mooi nieuws! De Nederlandse ploeg heeft maar liefst 22 medailles behaald op de World Dwarf Games, de Wereldspelen voor kleine mensen. Het Nederlands team stond in Canada onder leiding van Chef de Mission Ellen Brouns uit Hulsberg. "Het is fantastisch. Veel meer medailles dan we vooraf hadden gedacht." Lees hier meer.
Voetbalrelletje over nieuwe kunstgrasmat
Roda JC was niet zo tevreden over de nieuwe kunstgrasmat van PEC Zwolle. Tijdens hun eerste competitieduel blesseerde Roda-speler Christian Kum zichzelf en vergeleek het veld met een hockeyveld. En dat viel even in het verkeerde keelgat bij PEC Zwolle. Lees hier meer.