1Lunch: Lichaam vermiste Belg mogelijk in Limburg gedumpt

© iStock
* Snelweg A73 dit weekend gedeeltelijk dicht* Verstappen slaat tweede training af vanwege regen* Bisschop Frans Wiertz stopt op 75e verjaardag

Honden gestolen bij roofoverval

Bij een gewelddadige roofoverval in Susteren is de dader er met opmerkelijke buit vandoor gegaan. Hij had het niet gemunt op geld of sieraden, maar op de twee honden. Het slachtoffer heeft foto's van haar honden op Facebook gezet. Ze hoopt dat iemand weet waar haar trouwe viervoeters zijn. Lees hier meer.
Lichaam vermiste Belg mogelijk in Limburg gedumpt
De Belgische politie doet een oproep aan inwoners van de grensstreek. Dit omdat het lichaam Ronald Vandereycken (53) uit Genk vermoedelijk in Limburg is gedumpt of begraven. De man verdween op zaterdag 3 juni. De politie houdt er ernstig rekening mee dat hij niet meer in leven is. Leer hier meer.
De vermiste Ronald Vandereycken (53) uit Genk. © Politie België

Bisschop Frans Wiertz stopt op zijn verjaardag

Tijdens een persconferentie heeft bisschop Frans Wiertz van Roermond vandaag zijn vertrek wereldkundig gemaakt. Hij treedt per 2 december op zijn 75e verjaardag terug. Wiertz kan naar eigen zeggen door zijn slechte ogen niet meer lezen. "Ik kan geen notities meer maken, mijn agenda niet lezen, normaal werk is niet meer mogelijk". Hij zegt dat de paus zijn verzoek heeft ingewilligd om op zijn 75e verjaardag terug te treden. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens
Check je route: A73 op meerdere plekken dicht
De snelweg A73 is dit weekend op meerdere plaatsen afgesloten vanwege werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid en dat gaat gegarandeerd voor vertraging zorgen. Twee weken geleden was de snelweg ook al dicht. Toen zorgde het verkeer lokaal voor problemen. Lees hier meer.
Kletsnatte vrije training
Max Verstappen heeft vanochtend de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan laten schieten. Een flinke plensbui zorgde ervoor dat de bolides sowieso pas een uur later dan gepland het circuit op konden. Slechts een aantal coureurs waagde zich na het hoogtepunt van de regenbui alsnog het asfalt op. Eerder vanochtend noteerde Verstappen de zesde tijd tijdens de eerste vrije training op het circuit in Suzuka. Lees hier meer.
De bolide van Max Verstappen krijgt een 'magische' motor. © ANP