Vijf jaar cel voor oplichter met verschillende identiteiten

© iStock
De Tunesiër Lotfi G. is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het oplichten van acht mensen en voor valsheid in geschrifte.
De officier van justitie omschreef de 57-jarige Lotfi eerder als één van de grootste oplichters vanwege de brutaliteit waarmee de man te werk ging. Hij maakte in Limburg verschillende slachtoffers.

Lees ook: 'Dit is één van de grootste oplichters uit mijn carrière'
Engelse zakenman
De Tunesische man zou zich tussen 2014 en 2017 hebben voorgedaan als de Engelse zakenman John Paul S. Sterker nog: de man claimde ook voor de rechter dat hij niet Lotfi, maar John is. Maar de rechtbank heeft achterhaald dat John Paul S. in 1979 is overleden. Ook heeft de Tunesiër in 2001 in een rechtszaak voor soortgelijke feiten wél toegegeven Lotfi G. te zijn.

Oplichter met 96 verschillende identiteiten opgepaktIdentiteitsfraude
De man, zonder vaste woonplaats, had 96 aliassen aangemaakt die hij gebruikte om mensen op te lichten. Daarmee deed hij aankopen of probeerde hij zaken voor elkaar te krijgen, waarmee hij zijn slachtoffers zwaar trof. Hij sloeg vooral toe bij bedrijven. Volgens de rechter had hij nooit de intentie om te betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!