Geen schepen en vliegtuigen vanwege ontploffing bom

In Bunde worden volgende week veertien huizen en bedrijfspanden ontruimd omdat een bom tot ontploffing wordt gebracht. Ook het scheep- en luchtvaartverkeer heeft er last van.
De Amerikaanse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ligt bij het Julianakanaal. Het projectiel werd ontdekt tijdens graafwerk bij een dijk. Het is te gevaarlijk om de bom te verplaatsen. Daarom wordt hij in het kanaal tot ontploffing gebracht.
Om de 500-ponder veilig te kunnen laten ontploffen, moet het waterpeil in het Julianakanaal worden verlaagd.

Veiligheidsmaatregelen

In een straal van 250 meter wordt de boel afgezet. Daarom worden panden aan de Hoekerweg en een deel van de Meerstraat in Bunde ontruimd.

De veiligheidsmaatregelen gelden vrijdag 11 mei vanaf 8:30 uur. Mensen die in de omgeving niet hun huis uit hoeven, moeten binnen blijven. Iedereen is hierover door de gemeente Meerssen geïnformeerd en kan meer informatie vinden op de website.

Vliegverkeer

Ook het scheepvaartverkeer in het Julianakanaal wordt gestremd. Tussen Maastricht en Born mogen geen schepen varen. Ook is boven het gebied tijdelijk geen vliegverkeer toegestaan en worden grazende dieren in het gebied tijdelijk verplaatst.
De verwachting is dat de maatregelen tot uiterlijk 13:00 uur nodig zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!