1Lunch: De beste koffie drink je in Horst

© iStock
* Entreekaartje Toverland 4 euro duurder* Straat afgezet vanwege reconstructie van taximoord Spaubeek * Huisarts beschuldigd van verkrachting patiënt

Entreekaartje Toverland 4 euro duurder

Een flinke prijsstijging voor een entreekaartje voor Toverland. De entreeprijs van het attractiepark in Sevenum wordt volgend jaar vier euro per persoon duurder. Dat is een prijsstijging van ruim 14 procent. De entreeprijs gaat flink omhoog vanwege de forse uitbreiding waar het park momenteel druk mee bezig is. Lees hier meer.
Leiding in Venlo gesprongen, kunstmest stroomt haven in
De leiding sprong vanochtend even na 8:00 uur. De grote hoeveelheid kunstmest is uitgestroomd in een lekbak, maar omdat deze vol is stroomde de vloeistof ook het water van de haven in. Het haventje komt direct uit op de Maas. Lees hier meer.

Straat afgezet vanwege reconstructie van taximoord Spaubeek

In Spaubeek werd in de ochtend een reconstructie gehouden van de moord op een taxichauffeur. Op 7 mei werd een 24-jarige taxichauffeur op brute wijze om het leven gebracht. Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van deze moord. Lees hier meer.

Beste koffie van Limburg wordt geserveerd in Horst

Wil je echt een lekker bakkie koffie? Dan moet je naar Horst. Dat blijkt uit een inventarisatie van horecavakblad Misset. Het restaurant Terlago aan de Kerkstraat in Horst scoort een vijfde plek in de Koffie Top 100 van het vakblad. De hoofdjury was vooral onder de indruk van de 'latte art' van barista Fennie Wagemans. Lees hier meer.
© iStock
'Meerssenaren slachtoffer van overval in Johannesburg'
Bij de gewelddadige overal in Johannesburg in Zuid-Afrika zouden ook Meerssenaren slachtoffer zijn geworden. Een groep van 36 Nederlandse vakantiegangers werd zondagavond op gewelddadige wijze overvallen, direct na aankomst in Johannesburg. Lees hier meer.
Huisarts beschuldigd van verkrachting patiënt
In Brunssum wordt een huisarts beschuldigd van verkrachting, blijkt uit onderzoek van L1. Het Openbaar Ministerie zegt dat er een onderzoek loopt naar een mogelijk zedenmisdrijf. De patiënt zou verkracht zijn toen de huisarts bij haar op huisbezoek was. Lees hier meer.