1Lunch: Studenten vallen homobar lastig tijdens ontgroening

© iStock
* Honderden auto's gecontroleerd aan grens* Max Verstappen floreert in de regen* Gaybar lastiggevallen door studenten
Beetje harder werken in Brunssum
De alleen overgebleven burgemeester en wethouder in Brunssum moeten gewoon een beetje harder werken. Dat is de mening van raadslid Jo Palmen. Hij heeft een simpele oplossing voor de bestuurscrisis in de gemeente: "Dan draaien ze maar dubbele sjiechte". Lees hier meer.
Gaybar lastiggevallen door studenten
De eigenaar van Café Sway in Maastricht is er klaar mee dat studenten zijn kroeg bestormen om een foto te maken. Woensdagavond was het opnieuw raak. Toen de eigenaar even naar het toilet was, sloegen de jongens toe en maakten ze een foto op de bar. De boze horecabaas is daarom een zoektocht gestart naar de studentenclub die hier verantwoordelijk voor is. Lees hier meer.
Boetes voor vriend verongelukte motorcrosser
De eigenaar van de crossmotor waarmee eerder deze maand een 30-jarige man uit Gennep verongelukte, wordt niet vervolgd. Wel krijgt hij meerdere boetes en is hij zijn crossmotor kwijt. Na het ongeluk werd de 23-jarige man gearresteerd, omdat hij er met de motor vandoor was gegaan om hulp te halen. Later bleek dat de jongen toch niet betrokken was bij het fatale ongeluk van zijn vriend. Lees hier meer.
Honderden auto's aan de kant gezet in Eijsden
De grens bij Eijsden was gisteren het tafereel van ouderwetse grenscontroles. Bijna 150 ambtenaren en wetshandhavers zetten in totaal 400 auto's aan de kant. Er werd voor duizenden euro's aan boetes binnengehaald en meer dan een ton aan belastingschuld blootgelegd. Drie automobilisten konden hun auto laten staan. Lees hier meer.
© Facebook/Politie Limburg
Ellende gaat aan Max voorbij in training Maleisië
De tweede vrije training voor de Grand Prix in Maleisië heeft vanochtend korter geduurd dan gepland, na een crash van Romain Grosjean. Hij reed zijn band stuk op een putdeksel op het circuit, reden om de trainingen te staken. Voor een keer werd Max Verstappen de ellende dus bespaard. De nog één dag negentienjarige Limburger klokte de vierde tijd. Lees hier meer.