Wilbert Ingenpass vastgebonden in kelder gevonden

© L1/Sjoerd van Heugten
De kinderen van Wilbert Ingenpass (50) uit Blitterswijck hebben hun vader vastgebonden in de kelder gevonden.
De doodsoorzaak is nog niet bekend. De politie gaat ervan uit dat hij gestikt is, zo zei een politiewoordvoerder dinsdagavond bij Opsporing Verzocht.

Kelder

Wilbert Ingenpass (50) werd op vrijdag 3 maart rond 9:30 uur vastgebonden in de kelder van zijn woning aan de Jan Franssenstraat in Blitterswijck gevonden door zijn kinderen. Verder zagen ze dat de schuifpui open stond en leken enkele kastjes doorzocht te zijn. De beurs van de man lag op de vloer.

Draaiende motor

Opvallend was volgens de politie dat er die ochtend een auto met draaiende motor in de straat heeft gestaan. De politie hoopt dat iemand weet van wie die auto is. Verder werd op bewakingsbeelden een persoon rond 5:15 uur gezien die een hond uitliet.
De politie houdt rekening met één verdachte.

Onderzoek

De politie heeft vier dagen lang uitgebreid sporenonderzoek verricht in de woning. De gevonden sporen zijn voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. Desondanks is het nog altijd niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

Lees ook: Politie tast in duister over doodsoorzaak Wilbert Ingenpass

Geliefde inwoner

?Ingenpass was een geliefde inwoner van Blitterswijck. Zijn dood heeft heel wat losgemaakt. Er werd een avondwake gehouden voor de overleden dorpsbewoner. Het gilde St. Antonius Abt was in vol ornaat aanwezig om zijn gildemeester een laatste eer te bewijzen. Vele honderden mensen waren op de been.
Lees hier alles over de mysterieuze dood van Wilbert Ingenpass.