'Linkse politici sluiten zich aan bij PVV'

© Twitter Robert Housmans
Ervaren linkse politici hebben zich gemeld bij de Partij Voor de Vrijheid (PVV) om raadslid te worden.
Dat zegt Robert Housmans van de PVV in Limburg. Van tevoren werd juist door de partij gedacht dat vooral mensen met een rechtse achtergrond zich bij de partij zouden aansluiten. "Dat hadden we in eerste instantie wel verwacht", zegt Robert Housmans in het televisieprogramma AvondGasten op L1.

SP en PvdA

"Maar het blijkt vooral ook uit de linkerflank te zijn." Volgens hem komen de politici over uit partijen als SP en PvdA. Zij kiezen nu voor de PVV. Wie zich precies heeft aangemeld, wil de politicus nog niet zeggen.
De partij heeft nieuwe raadsleden nodig omdat ze bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart in diverse gemeenten op de kieslijst willen staan. Iedereen kan zich aanmelden met of zonder politieke ervaring. "In principe moeten dat gewone Limburgers zijn, mensen die in Limburg wonen, die uit het juiste hout gesneden zijn", legt Housmans uit.

Gedachtegang

"Dat wil zeggen dat ze in ieder geval een gedachtegang hebben die aansluit bij de gedachtegang van de PVV. Ze moeten logisch en normaal kunnen nadenken. We hebben geen ruimte voor mensen die extremiteiten aanhangen."

Lees ook: PVV wil alleen raadsleden met smetteloos blazoen.

Ondertussen stromen de aanmeldingen bij de partij binnen en volgens Housmans zitten er veel goede raadsleden tussen. "We hebben een hele goede start gehad met heel veel aanmeldingen van kandidaten. Als je ziet hoeveel mensen zich al hebben aangemeld. Dan is het heel kansrijk dat we hier een kwalitatief goede lijst kunnen neerzetten."

Zeven gemeenten

Ondertussen heeft de PVV aangegeven dat ze in zeven Limburgse gemeenten mee willen doen met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Maar als het aan Housmans ligt, kunnen dat er in de toekomst nog veel meer worden.
"De zeven gemeentes die we nu hebben gekozen, zijn de zeven gemeentes die het meest kansrijk zijn. Dit zijn de gemeentes waar we het verste zijn met lijsten met kwalitatief, goede kandidaten. Maar mocht het zo zijn dat ergens een fantastische lijst uit komt... het definitieve besluit wordt pas in de zomer genomen."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.