Verdachte aangehouden na fatale steekpartijen

© Jean-Pierre Geusens
Er is donderdagavond een verdachte aangehouden na de dodelijke steekpartijen in Maastricht.
Dit laat de politie weten. Naast de twee doden, een man en een vrouw waar de identiteit nog niet van bekend is, zijn er ook drie gewonden gevallen. Verder laat de politie weten dat er geen enkele redenen zijn om te veronderstellen dat het gaat om een terroristische daad.Arabisch sprekende man

Een Arabisch sprekende man zou een man in de Botsaartstraat hebben doodgestoken met een mes en hem vervolgens naar buiten hebben gesleept. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Dat vertellen betrouwbare bronnen tegenover L1.


Knuppels en zwaarden

Niet veel later is er een vechtpartij uitgebroken in de Joseph Postmesstraat, waarbij er knuppels en zwaarden zouden zijn gebruikt. Daarop zijn twee personen naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw kwam bij dit incident om het leven. Ze was de moeder van een van de gewonden.


Twee aanhoudingen

Bij de moskee in de Weustenraadstraat zou de politie twee mensen hebben aangehouden. Een van hen is de Arabisch sprekende man die verdacht wordt van de moord in de Botsaartstraat. Hij werd bebloed en met mes aangetroffen in de moskee. Over een tweede verdachte doet de politie geen uitspraken. Het is niet bekend of hij nog als verdachte wordt gezien.
Er is een helikopter ingezet, volgens de politie om overzicht te houden.