Celstraffen voor afpersing van manager sportzaak Heerlen

© Thinkstock
De rechtbank legt de afpersers Aaron M. (28) en Joey C. (21) tien maanden celstraf op. In het geval van C. zijn vier maanden van de straf voorwaardelijk.
Volgens de rechtbank is bewezen dat beide mannen de filiaalmanager van schoenenwinkel Pro Sport in Heerlen hebben bedreigd en afgeperst.

Getrokken geweren

De daders en het slachtoffer zijn van Antilliaanse afkomst. De daders hadden al geruime tijd een conflict met een medewerker van de sportzaak. Die ruzie ontspoorde toen Joey C. en de medewerker in april 2014 tegenover elkaar stonden met getrokken geweren.

Bedreiging

De filiaalmanager van de schoenenzaak legde daarop een verklaring af bij de politie waarna waarna C. en zijn vriend Aaron M. hun woede op de manager richtte. Bij een toevallige ontmoeting vier maanden later eisden ze en vergoeding voor de belastende verklaring, nieuwe schoenen en bedreigen ze het slachtoffer omdat hij een dergelijke deal weigerde.

Celstraffen

De twee kregen daarom dinsdag daarom ieder tien maanden celstraf voor poging tot afpersing. Dat is vier maanden meer dan het Openbaar Ministerie eiste. "Dit soort feiten zorgt voor gevoelens van onveiligheid", motiveert de rechtbank.
M. moet twee jaar langer zitten, omdat hij in zijn proeftijd zat ten tijde van het incident.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!