Geld voor gemeente en reizigers na treinuitval Weert

© Weertdegekste.nl
De NS betaalt alle kosten die de gemeente Weert heeft gemaakt om gestrande reizigers op te vangen. Ook treinreizigers krijgen een vergoeding.
Tientallen reizigers kregen zaterdagavond en -nacht onderdak in het gemeentehuis nadat ze urenlang in de kou stonden op het station.

Geen treinen

Vanwege een aanrijding reden er namelijk geen treinen tussen Eindhoven en Weert. De reizigers die in Eindhoven waren gestrand, werden per bus naar Weert gebracht. Daar zou een trein klaar staan om de reis te vervolgen, maar vanwege werkzaamheden reden er de hele nacht geen treinen tussen Weert en Roermond.

Geld

De gemeente krijgt nu geld van de spoorwegen voor het regelen van de opvang voor de veertig mensen. Hoe hoog dat bedrag is, moet nog worden bepaald.
Ook de gedupeerde treinreizigers krijgen een vergoeding voor extra kosten die ze hebben gemaakt. En ook krijgen ze nog geld ter compensatie voor de opgelopen vertraging, meldt de NS.

Leermoment

De hoogste baas van de NS, president-directeur Roger van Boxtel, heeft een persoonlijk gesprek gehad met de burgemeester van Weert over de problemen. "Men vindt het heel vervelend dat dit is gebeurd”, zegt burgemeester Heijmans. "Dit incident ziet de NS als leermoment voor de toekomst."
© Weertdegekste.nl