Gevangenisstraf voor Limburgse jihadist

Jihadist Mohammed G.
De 28-jarige Mohammed G. uit Maastricht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.
Dat is maandag in hoger beroep beslist, zo meldt De Limburger.

Lange proeftijd

Ook krijgt de Maastrichtse jihadist een proeftijd van vijf jaar opgelegd. Dit wegens zijn 'volhardende jihadistische ideeën'. Ook krijgt hij een enkelband.

Martelaarsdood

Mohammed G. werd oktober 2015 opgepakt, omdat hij met een vals paspoort naar het gebied van Islamitische Staat (IS) in Syrië wilde reizen. De Maastrichtse Irakees gaf aan, aan een martelaarsdood te willen sterven in het kalifaat. G. werd in de gaten gehouden door meerdere undercoveragenten en door een arrestatieteam van zijn bed gelicht nadat hij een aanbetaling deed voor de aankoop van een vals paspoort.

Ontoerekeningsvatbaar

Het is niet voor het eerst dat G. in aanraking komt met justitie. Hij werd in 2013 al eens veroordeeld vanwege voorbereiding van moord door deel te willen nemen aan de gewelddadige jihad. G. werd gediagnostiseerd met paranoïde schizofrenie en vrijgesproken omdat de rechter hem volledig ontoerekeningsvatbaar achtte. Wel werd hij een jaar lang opgenomen in een psychiatrische inrichting.
Lees hier alles over Mohammed G.