Gedupeerden examendebacle krijgen woensdag uitsluitsel

© Jean-Pierre Geusens
Het is woensdag een spannende dag voor de leerlingen van het VMBO Maastricht. Ze horen in de middaguren of zij hun diploma alsnog kunnen behalen.
Minister Arie Slob (Onderwijs) sprak maandag de hoop uit de leerlingen woensdagmiddag uitsluitsel te kunnen geven. Om 14:30 uur informeert hij de Tweede Kamer over de oplossing die is bedacht. De vmbo-scholen in Maastricht informeren zelf de leerlingen over de uitkomst.

Tekortkomingen

De eindexamens van 354 Maastrichtse vmbo'ers werden ongeldig verklaard, nadat er allerlei tekortkomingen bij de schoolexamens waren geconstateerd. De school had er een potje van gemaakt, werd afgelopen vrijdag duidelijk.

Debat

Dinsdag trokken zo'n 60 leerlingen met 10 ouders naar Den Haag om actie te voeren. Daarbij gingen vijf scholieren in gesprek met de minister. Ook werd duidelijk dat de Tweede Kamer aanstaande donderdag vanaf 23:00 uur in debat gaat over de kwestie.

Onderwijsinspectie

De Onderwijsinspectie en het College voor Toetsen en Examens hebben de afgelopen dagen per leerling gekeken hoe ze er voorstaan en wat er nodig zou zijn om alsnog het diploma te kunnen uitreiken. Slob zei maandag dat het niet uitgesloten is dat het cijfer, dat leerlingen haalden voor het centraal eindexamen, toch blijft staan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!