1Lunch: Ontuchtzaak: vrijspraak voor Weertenaar

© istock
* "Blauwalg, een kwaal waarmee we moeten leren leven"* Hans van der Togt: "Ik ben opnieuw de fout ingegaan"* Gratis parkeren levert nog geen extra publiek op
"Blauwalg, een kwaal waarmee we moeten leren leven"
Verschillende plassen langs de Maas hebben op dit moment last van blauwalg en daar is geen remedie tegen. Volgens Volker Hackert, arts van de GGD Zuid-Limburg, zijn er geen middelen om de bacterie te bestrijden en is de kans klein dat deze er ooit gaat komen. "De problemen die blauwalg veroorzaakt in zwemplassen, zijn een kwaal waarmee we moeten leren leven." Lees hier meer.
Gratis parkeren levert nog geen extra bezoekers op
Het leek een perfect plan; gratis parkeren in het centrum van Venray om de stad aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Maar het nieuwe parkeerbeleid heeft ruim een jaar later nog geen gewenst effect. Uit metingen blijkt namelijk dat het aantal bezoekers niet is gestegen. Lees hier meer.
© archief L1
Hans van der Togt: "Ik ben opnieuw de fout ingegaan"
In een openhartig interview met Story heeft oud-presentator Hans van der Togt verteld dat hij opnieuw behandeld is voor zijn alcoholverslaving. "Het begint bij één wijntje, twee wijntjes. Ik dacht dat ik het in de hand had. Maar ik had het mis". Lees hier meer.
Schattige babyfoto's
Tussen al dat (serieuze) nieuws hebben we ook een heel vrolijk fotoalbum op onze website staan: met baby'tjes die dit jaar geboren zijn. Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 ook een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in! Bekijk hier alle schattige babyfoto's.
© iStock
Vrijspraak voor Weertenaar in ontuchtzaak
De 45-jarige Weertenaar Andre W. is in hoger beroep vrijgesproken van het plegen van ontucht met zijn twee minderjarige nichtjes. In januari werd hij door de rechtbank Limburg nog veroordeeld tot 180 uur werkstraf, maar het gerechtshof was het daar niet mee eens. Zij acht het 'zeer mogelijk' dat de W. zijn nichtjes per ongeluk aanraakte. Lees hier meer.