Weer problemen: geen treinen tussen Eindhoven en Roermond

© iStock
Treinreizigers hadden woensdag een zware dag.
Na een urenlange storing op het traject tussen Sittard en Roermond was het woensdagmiddag raak op het traject tussen Eindhoven en Roermond.

Overwegstoring
Vanwege een overwegstoring reden op dat traject sinds 15:50 uur geen treinen. Een bijkomend gevolg was dat de andere treinroute naar Roermond, vanuit Venlo, te maken kreeg met overvolle treinen. Daardoor ontstond ook op dat traject vertraging.
Tussen Eindhoven en Roermond werden bussen ingezet. Iets na 19:00 uur waren de problemen op het spoor verholpen. De verwachting is dat de treinen rond 22:00 uur weer volgens normaal schema rijden.

Grote chaos

De hele ochtend was het een enorme chaos op het traject tussen Sittard en Roermond. Nadat dinsdag een belangrijke kabel werd geraakt bij werkzaamheden ontstond er een seinstoring en kwam het treinverkeer stil te liggen. Reizigers kwamen massaal vast te staan op de stations, ook omdat er in eerste instantie geen bussen werden ingezet.

Dankzij een tijdelijke oplossing kon het treinverkeer rond het middaguur weer worden hervat. Het definitieve herstel volgt later.