Het L1NWS van dinsdag 31 oktober

© L1
* Slimme spitsstrook moet einde maken aan fileleed op A2* Terugzetten van ontspoorde wagons blijkt een helse klus* Man uit Bocholtz haalt recordbedrag op in strijd tegen kinderkanker

Provincie wil verbreding A2 tussen Weert en Eindhoven

Limburg start een nieuw offensief voor verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven. Gemikt wordt daarbij op een zogenaamde smartlane. Dat is een spitsstrook waarbij gebruik gemaakt wordt van de modernste technieken. Provincie, gemeentes en werkgevers trekken hierin samen op naar Den Haag. (bekijk video)

Terugzetten van ontspoorde wagons van de ZLSM blijkt helse klus

Het terugzetten op de rails van twee ontspoorde wagons van de Zuid Limburgse Stoomtreinmaatschappij gaat niet erg soepel. Zondag liepen de wagons uit de rails omdat een wielblok was vergeten. Prorail schiet vandaag te hulp met groot materieel. (bekijk video)

Promofilm Limburg schetst verkeerd beeld

Vrouwonvriendelijk en te blank. Volgens de Universiteit Maastricht heeft de promofilm over Limburg de provincie weinig goed gedaan. Twee jaar lang heeft Limburg een verkeerd beeld in stand gehouden en dat is een gemiste kans. (bekijk video)

Alle stations toegankelijk voor blinden

Vanaf vandaag zijn alle treinstations in Nederland toegankelijk voor blinden en slechtzienden. De grote stations waren dat al langer, nu zijn ook alle kleine stations aangepast. (bekijk video)

'Verkoop van kerstpakketten in de lift'

De verkoop van kerstpakketten zit weer in de lift. Na jaren van kommer en kwel lijken bedrijven nu weer massaal hun werknemers te trakteren op een cadeau voor de kerstdagen. En dat betekent dat het inpakken is begonnen. (bekijk video)

Halloween is ook een Limburgs feest

Vandaag is het halloween. Een van oorsprong keltisch feest dat vooral in landen als Amerika en Engeland erg actief wordt gevierd, maar dat ook steeds populairder wordt bij ons. Kinderen gaan de deuren langs om te vragen voor een traktatie. Ook die traditie komt overwaaien. Tenminste, als je durft aan te bellen, zoals hier in Meerssen... (bekijk video)

Roger van der Linden haalt recordbedrag op in de strijd tegen kinderkanker

Na maanden trainen is het zondag zover. Roger van der Linden uit Bocholtz loopt dan de Marathon van New York. Hij haalde meer dan 55.000 euro op voor het goede doel. Kika, voor onderzoek naar kinderkanker. De vader van twee gezonde kinderen loopt dus zondag, op 5-11 en haalde 5 keer 11 duizend euro op. Vandaag maakte hij zijn laatste trainingsrondje door Bocholtz. (bekijk video)