Organisatie WK over ruzie: 'Het was een beetje spanning'

Volgens de organisatie van het WK Veldrijden stelde het handgemeen tussen beveiligers en de entourage van de Belgische veldrijdster Sanne Cant niet zoveel voor.
Hoewel de organisatie met de zaak in haar maag zit, wil ze het vooral niet groter maken dan het is. "Ik heb uiteindelijk begrepen dat het allemaal niet zo heel veel is geweest", zegt organisator Gert Veenhuizen. "Er is een beetje spanning geweest van meerdere kanten uit. Wat ik begrepen heb is het allemaal netjes in den minne opgelost."

Duw- en trekwerk

Een bezoeker heeft met zijn telefoon het handgemeen gefilmd. Te zien is hoe de mecanicien en de broer van Sanne Cant het podium proberen te bereiken. Ze hebben niet de juiste accreditatie en er ontstaat een duw- en trekpartij met de beveiligers. Ook teammanager Christoph Roodhooft en zijn vrouw zijn erbij betrokken.

Eer en geweten

"Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen het naar eer en geweten zo goed mogelijk heeft geprobeerd op te lossen", zegt organisator Veenhuizen. "Helaas gebeuren er af en toe dingen die je niet helemaal in de hand hebt."
De politie probeert in de komende dagen helder te krijgen wat er precies is gebeurd om te kijken of de zaak nog een staartje moet krijgen.

Topdrukte

Het WK Veldrijden heeft ruim 38.000 fans naar Valkenburg gelokt. Zaterdag waren er bijna 13.000 bezoekers. Zondag stonden er ruim 25.000 wielerliefhebbers langs het parcours.