Zanger Ben Verdellen in rolstoel: optredens geschrapt

© Ben Verdellen
De Venlose vastelaoveszanger Ben Verdellen schrapt komende weken al zijn optredens omdat hij voorlopig in een rolstoel zit.
Vorige week scheurde zijn achillespees, ironisch genoeg terwijl hij in het ziekenhuis was. "Ik was daar en maakte een of andere beweging. Toen knalde de achillespees", vertelt hij op L1 Radio. "Ik schrok me wezenloos. Gelukkig was ik in de buurt van de eerste hulp."

Niet te beschrijven

Daar kreeg hij slecht nieuws. Tot half maart zit zijn been in het gips en mag hij er niet op staan. Dat betekent dat alle optredens dit carnavalsseizoen geschrapt zijn. "Het gevoel is niet te beschrijven als je al die mensen moet bellen om te zeggen dat je niet kan komen", zegt Verdellen. "Sommigen hebben al een jaar van te voren een beroep op je gedaan."

In de rolstoel

De zanger is zo populair dat organisatoren bereid zijn om van alles te regelen, als hij maar kan komen. Zo werd in Roermond geregeld dat hij in een rolstoel het podium op kon. Daarom zat hij daar donderdagavond wel op de planken tijdens een carnavalszitting.