Sneeuw trotseren tijdens nieuwe editie Cavemanrun

© Jean-Pierre Geusens
De organisatie van de Cavemanrun lanceerde woensdagochtend een gloednieuwe editie van de obstakelloop, namelijk de Caveman Ice Edition.
Op 16 september kunnen sportieve doorzetters een parcours afleggen langs onder meer Snowworld en Mondo Verde in Landgraaf.

Sneeuwhelling overwinnen
Waar in juni de Valkenburgse grotten, de Cauberg en het heuvellandschap centraal staan, ligt het circuit van de Ice Edition rondom de Wilhelminaberg in Landgraaf. De deelnemers starten met het beklimmen van een sneeuwhelling in Snowworld en vervolgen hun weg richting Megaland (bekend van Pinkpop) en Mondo Verde. Ook de diverse wereldtuinen en bosgebieden waar de deelnemers doorheen komen, worden omgetoverd tot een ijzig decor met speciale obstakels.

Populariteit

De organisatie van de Cavemanrun is razend enthousiast. "Het is onvoorstelbaar hoe de populariteit voor obstaclerunning de afgelopen jaren gegroeid is. Wij zijn dan ook erg blij om te kunnen vertellen dat wij een geheel nieuwe editie lanceren." Met meer dan 8000 inschrijvingen voor de run in juni is deze uitverkocht. De kaartverkoop voor de wintereditie begint woensdag.
Nu maar hopen dat de eerste sneeuw vroeg gaat vallen dit jaar.