1Lunch: Een vleugje Hollywood op Vrijthof

© ANP
* Drugslab ontmanteld in woonwijk* Topscorer Roda JC vertrekt* Kans op onweer

Ontmanteling van drugslab na brand

Door een schuurbrand heeft de politie dinsdagavond een drugslab ontdekt en vandaag zijn ze begonnen met de ontmanteling. Tijdens de brand moesten twee woningen een tijdje worden ontruimd. Er kwam ook wat asbest vrij. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse om de vlammen te bestrijden. Lees hier meer.

Roda verliest topscorer

Roda JC raakt opnieuw een speler kwijt. Na het vertrek van onder meer Tom van Hyfte en Benjamin van Leer, verkast ook topscorer Abdual Ajagun naar een nieuwe club. Hij gaat aan de slag bij het Belgische Kortrijk, waar de kleine middenvelder opnieuw te maken krijgt met trainer Yannis Anastasiou. De Griek werd eerder dit jaar ontslagen bij de Kerkradenaren. Lees hier meer.

Warme dag met mogelijk onweer

Vandaag wordt het een warme dag. De temperatuur kan oplopen tot ruim 30 graden. Maar, pas op: in de namiddag en avond kunnen er fikse onweersbuien ontstaan. Op www.1limburg.nl/weer lees je meer over de weersverwachting voor deze week. Lees hier meer.
© iStock

Rieu doet duet met Hasselhoff

Het moet wel heel gek lopen, wil het publiek vanavond bij het eerste Vrijthofconcert van André Rieu niet worden 'verrast' door David Hasselhoff. De Amerikaanse acteur, die onder meer schitterde in Knight Rider en Baywatch, heeft al een generale repetitie achter de rug met de Maastrichtse muziekvirtuoos. Het is enkel wachten op de officiële bevestiging. Lees hier meer.

Tom Dumoulin: een dure renner

Het is nog maar de vraag of Maastricht Tom Dumoulin te zien krijgt in het jaarlijkse wielercriterium in de stad, de Ridderronde. Om de nek van de Giro-winnaar hangt namelijk een gouden prijskaartje van 32.000 euro. Met dat bedrag zou hij een van duurste Nederlandse renners ooit zijn. De organisatie hoopt dat er nog een concessie kan worden gedaan, zodat Tom toch zijn rondjes kan maken in de stad. Lees hier meer.