1Lunch: Parkstad ziet nieuwe winkelboulevard niet zitten

© iStock
* Vrouw uit Tongeren dodelijk slachtoffer bij aanslag Barcelona* Roda JC rekent niet meer op miljoenen Korotaev* Man redt vriend uit brandende auto
Vrouw uit Tongeren dodelijk slachtoffer bij aanslag Barcelona
Een 44-jarige vrouw uit het Belgische Tongeren is één van de dodelijke slachtoffers bij de aanslag in Barcelona. Zij was samen met haar gezin op vakantie en bracht een bezoek aan de Spaanse stad. Haar man wist hun kinderen van 10 en 12 jaar op tijd aan de kant te duwen. De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. Lees hier meer.
Roda JC rekent niet meer op miljoenen Korotaev
Roda JC rekent niet meer op de uitbetaling van een uitgeschreven cheque van twee miljoen euro van investeerder Aleksei Korotaev. Hij zit namelijk nog steeds vast in Dubai. Technisch directeur Harm van Veldhoven laat weten dat de club ook geen rekening heeft gehouden met de investeringen en dus met minder geld aan de slag gaat met de selectie. Lees hier meer.
© ANP/Marcel van Hoorn
Man redt vriend uit brandende auto
Van je vrienden moet je het hebben. Dat bleek vannacht maar weer het geval bij een ongeval in Heythuysen. Een man knalde met zijn auto tegen een boom, waarna de auto in brand vloog. Een vriend van de man reed voor hem en zag de botsing in zijn achteruitkijkspiegel gebeuren. Hij zette zijn auto langs de weg, stapte uit en redde zijn vriend uit de brandende auto. Lees hier meer.
Gesjoemel Magisch Maastricht bevestigd door nieuwe getuigen
Zelf ontkent hij, maar twee nieuwe getuigen verklaren dat Maurice Schoenmaeckers wel degelijk een rol speelt bij de organisatie van Magisch Maastricht. Volgens de twee kermisexploitanten zou hij betrokken zijn bij de opbouw en het beheren van de e-mail. De gemeente Maastricht is hier niet over te spreken. Schoenmaeckers had de gemeente bij de eerdere Maastrichtse winterkermis namelijk met een schuld van drie ton laten zitten. Lees hier meer.
© Flickr/Dave Hampton/CC BY-NC-ND 2.0
Parkstad is tegen de komst van nieuwe winkelboulevard
Zeven winkelpanden, een overdekte passage, een reclamemast en een groot parkeerterrein. Dat is het plan voor een grote nieuwe winkelboulevard aan de Euregioweg tussen Kerkrade en Heerlen. Er is inmiddels een bouwvergunning aangevraagd, maar als het aan de gemeenten Kerkrade en Heerlen ligt, gaat de winkelboulevard er niet komen. Lees hier meer.