Reconstructie incident met schietende agent

De rechtbank gaat een schietincident waarbij een agent in Maastricht meerdere schoten heeft gelost nader onderzoeken. Om duidelijk te krijgen wat er gebeurd is, komt er een reconstructie.
De reconstructie zal op 1 maart plaatsvinden in de Javastraat in Maastricht.

Schieten

Een agent trok op 3 mei 2015 zijn wapen toen een tweetal per auto op de vlucht sloeg. Het duo reed in hoge snelheid met een Volkswagen Golf weg. De agent nam de wagen meermaals onder vuur.

Poging tot doodslag

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de agent dit niet mogen doen. "Het OM verwijt de verdachte dat hij met zijn dienstwapen op de auto heeft geschoten terwijl dat niet geoorloofd was", zo valt te lezen op de site van de rechtbank. De agent wordt vervolgd voor onder meer poging tot doodslag op het tweetal dat in de Volkswagen Golf zat.

Reconstructie

De reconstructie komt er op verzoek van de verdediging. Dit om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. Niet alleen de verdachte agent zal er dan bij zijn. Ook is zijn collega er die dag bij. De twee agenten moeten dan afzonderlijk van elkaar hun verhaal doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!