'Jos Brech weloverwogen naar Spanje gegaan'

© Jean-Pierre Geusens
Jos Brech, verdachte rond de dood van Nicky Verstappen, is volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries weloverwogen naar Spanje gegaan.
"Jos wist heel goed dat hij werd gezocht. "Hij is ook niet naar Nederland gegaan toen zijn moeder overleed en wist dat hij voor DNA-onderzoek naar Nederland moest komen," zei de misdaadverslaggever op NPO Radio 1.

Zwijgrecht

?Brech werd zondagmiddag in het Spaanse Castellterçol op tientallen kilometers van Barcelona opgepakt. Hij zat afwisselend in een tentje en in een verlaten huis met dakloze mensen. Hij zit vast in een Spaanse cel en zal binnenkort worden overgeleverd naar Nederland. De Vries houdt er rekening mee dat Brech zich beroept op zijn zwijgrecht. "Op de bewuste avond was hij op 100 meter afstand. Ik kan me niet voorstellen dat hij nog met een verhaal komt dat dit kan ontzenuwen."

Vermist

Bushcrafters die eerder een zoektocht naar Jos Brech startten, noemden Spanje al als mogelijke verblijfplaats van de verdachte in de zaak Nicky Verstappen. Op het forum Bushcraft Germany deelden de bushcrafters informatie met elkaar in de hoop dat Jos Brech gevonden zou worden. Op dat moment was nog niet bekend dat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, maar was hij wel al maanden vermist.

Vogezen

In de online zoektocht werd meerdere malen Spanje aangehaald als mogelijke verblijfplaats van Brech. "In Spanje staan tienduizenden huizen leeg vanwege de financiële crisis. Dorpen zijn verlaten en mensen hebben hun woningen achtergelaten. Zou het kunnen dat Jos in een van de vele leegstaande huizen daar zit?" Ook gaf bushcrafter Andreas aan dat, met alle bekende informatie, het zeer onwaarschijnlijk is dat Jos Brech nog in de Vogezen zat.
Eerder liet de politie al weten dat Jos Brech op zijn computer gezocht had naar verlaten dorpen in Spanje.
Brech wordt in een Spaanse cel vastgehouden en zal binnenkort overgeleverd worden aan Nederland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!